Apple představil nový iPhone 16 a další novinky!

10. 9. 2024
Apple představil nový iPhone 16 a další novinky!

Společnost Apple v rámci očekávané konference 9. 9. 2024 představila žhavé novinky ze svého portfolia. Jak už na zářijové keynote bývá zvykem, týkala se hlavně produktů jako iPhone, Apple Watch a tentokrát také AirPods. Pojďme se na tyto novinky podívat podrobněji.

Jako první byly představeny nové Apple Watch, a to ve své již 10. generaci. Hodinky jsou zatím nejtenčím modelem, jaký kdy Apple vyrobil. Tento model se zároveň pyšní doposud největším displejem. Ten využívá technologii OLED s širokým pozorovacím úhlem, což napomáhá výborné čitelnosti displeje i při letmém pohledu. Mezi další funkce nových hodinek patří například detekce spánkové apnoe, se kterou se potýká velká část populace. Zajímá vás, v jakých barvách nové Apple Watch pořídíte? Podívejte se sem. Taktéž Apple Watch Ultra 2 doznaly updatování - budete si je moci pořídit v barvě černého titanu.

COMFOR - blog - úvodní fotka (10).png

Druhé na řadě bylo představení sluchátek AirPods. U AirPods se jedná již o 4. generaci. Právě ta dostala nový tvar, díky kterému v uších sedí dokonale, i když se jedná o pecková sluchátka. Nově jsou také volitelně k dostání s funkcí aktivního potlačení hluku. Řada AirPods Max bude k dispozici v nových barevných variantách a s USB-C konektorem. Sluchátkům AirPods Pro 2. generace přibyly důležité funkce pro ochranu sluchu - tlumení hlasitých zvuků, zesílení konverzace nebo zvuky na pozadí.

COMFOR - blog - úvodní fotka (9)-1.png

No a konečně iPhone 16. Telefony iPhone řady 16 jsou vyrobeny pro plnou podporu Apple Intelligence, která je součástí nového iOS 18, který je nabitý AI. Nové iPhony 16 a 16 Plus dostaly tlačítko Action Button - plně programovatelné tlačítko, jemuž můžete přiřadit funkci, kterou často používáte, a chcete ji mít stále po ruce (přesněji pod prstem). O rychlost telefonu se stará nový čip Apple A18, respektive A18 Pro u iPhone 16 Pro a Pro Max. Na straně telefonu také přibylo nové tlačítko pro ovládání fotoaparátu, které zajišťuje jednodušší a pohodlnější natáčení videí a pořizování fotografií. Fotoaparát je velice důležitou součástí iPhone, Apple mu tedy věnoval velkou část své prezentace. iPhone 16 a 16 Plus má vyspělou dvojitou fotosoustavu (48MP/12MP), iPhone 16 Pro a Pro Max mají totožné objektivy - 48MP Fusion fotoaparát, 48MP ultraširoký fotoaparát a teleobjektiv. Zvládají také videa Dolby Vision až 4K a 120fps. To z nich dělá ideální nástroj pro focení a natáčení dechberoucích videí. Na nové iPhone 16 v živých barvách se můžete podívat zde.

COMFOR - blog - úvodní fotka (11).png

Celá prezentace kladla důraz na ekologii, snížení karbonové stopy a karbonovou neutralitu, recyklované a recyklovatelné materiály. Velkým tématem pro Apple je také lidské zdraví a kondice. Zmíněné hodnoty společnost vyzdvihovala hlavně při představování Apple Watch a AirPods. Lepší načasování než po konci Olympijských a Paralympijských her tato Apple Keynote tedy nemohla mít.

Ať už vás zajímají vychytávky nových řad Apple nebo porovnání se staršími modely, vždy je tu pro vás náš Apple specialista Marek. Jakýkoliv váš dotaz z Apple světa rád zodpoví na e-mailu marek.besta@comfor.cz nebo telefonu +420 739 380 666.

Přihlášení k zasílání novinek

Mějte jistotu, že vám žádný nový produkt neunikne!

Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle pravidel o ochraně osobních údajů.