515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Vše, co potřebujete vědět o květnovém vydání Windows 10

Vše, co potřebujete vědět o květnovém vydání Windows 10

27. 05. 2019

Na první pohled si všimnete bílého vzhledu, ale tím nový update Windows 10 nekončí. Co vše přináší nového a na co si dát pozor?

Jak získat nejnovější update?

Nejrychleji update získáte, pokud ručně vyxhledáte aktualizace a update nainstalujete. Stačí stisknout tlačítko start, začít psát vyhledat aktualizace. 
vyhledat-aktualizace.png
Brzy se objeví na prvním místě patřičná nabídka.
vyhledat.png
Pokud nenainstalujete update ručně, Microsoft bude v rámci automatických aktualizací postupně update instalovat na všechny počítače. Pokročilejší možnosti nastavení aktualizací, například jejich úplné vypnutí, mají uživatelé profesionálních verzí Windows 10.

Co je nového?

  • Světlé téma je opravdu světlé. Má bílé tlačítko start, spodní lištu i další prvky. Pokud se vám to nelíbí, stačí kliknout kamkoli na plochu pravým tlačítkem, vybrat přizpůsobit a nastavit si barevné téma podle libosti.
  • Přehled využití úložného prostoru - užitečná pomůcka v nastavení úložiště, která znázorní, co na discích zabírá nejvíce místa. Pro tuto činnost jsme v tomto článku doporučovali různé programy s grafickým znázorněním a je hezké, že Windows integruje vlastní nástroje bez nutnosti instalace programů třetích stran, byť zatím nejsou tak podrobné.
  • Vylepšení vyhledávání - nové vyhledávání slibuje rychlejší a lepší výsledky
  • Vylepšené nastavení - Microsoft neustále pracuje na vylepšení nastavení, které je zatím tak trochu duplicitní k pokročilejším ovládacím panelů. Květnový update opět posouvá nastavení o krůček dále.
  • Spousta nových smajlíků - stiskněte kombinaci klávesy windows a symbolu tečky. Můžete vkládat mnoho nových smajlíků.
  • Mnoho dalších drobností - vylepšení se dočkaly také nabídka start, fonty jde instalovat drag & drop - tedy pouhým přetažením do panelu nastavení, v rychlém nastavení přibyl posuvník pro rychlé nastavení jasu ...

Doprava od 7. 5. 2024

Objednávky vytvořené od úterý 7. 5. do středy 8. 5. budou odeslány ve čtvrtek 9. 5. Přejeme pohodový svátek a těšíme se na vás ve čtvrtek.