Elektronika není levná záležitost. Obzvlášť za věci, bez kterých se neobejdeme, vydáváme obvykle nemalé částky. Existují nějaké možnosti, jak na elektronice ušetřit, když nechcete otrocky sledovat slevy a výprodeje? Samozřejmě! Pojďme se na ně spolu podívat. Na konci článku na vás navíc čeká tip pro fanoušky iPhonů.

" name="og:description">

Tři tipy, jak ušetřit na elektronice

30. 7. 2024
Tři tipy, jak ušetřit na elektronice

Elektronika není levná záležitost. Obzvlášť za věci, bez kterých se neobejdeme, vydáváme obvykle nemalé částky. Existují nějaké možnosti, jak na elektronice ušetřit, když nechcete otrocky sledovat slevy a výprodeje? Samozřejmě! Pojďme se na ně spolu podívat. Na konci článku na vás navíc čeká tip pro fanoušky iPhonů.

Neobětujte kvalitu


Ano, za nákup můžete samozřejmě ušetřit tak, že vyberete co nejlevnější mobil nebo notebook. Tohle řešení je ale často krátkozraké – kvalitnější elektronika totiž často nabízí lepší výkon a delší životnost. V dlouhodobém horizontu tedy nejspíš zjistíte, že jste ve skutečnosti nejen neušetřili, ale možná i častými výměnami utratili víc peněz, než kdybyste se od začátku soustředili na kvalitu. Moudro, že nikdo není tak bohatý, aby si mohl dovolit kupovat levné věci, u elektroniky platí beze zbytku. 


Uvědomte si, co skutečně potřebujete


Sepište si, jaké funkce jsou pro vás důležité, a co skutečně při práci nebo ve volném čase využijete. Jak velkou potřebujete u telefonu paměť? Fotíte hodně nebo spíš sporadicky? Budete s notebookem často cestovat? Hodila by se vám podsvícená klávesnice? Není nutné utrácet za nejnovější model, když vaše potřeby může stejně dobře uspokojit i kvalitní kousek z předchozích řad. Stejné je to i se zdánlivými maličkostmi, jako je třeba obal. Například rozbalené, vystavené nebo vrácené zboží bývá zpravidla levnější, a přitom je nové nebo téměř nepoužité. 


Návrh bez názvu (46).png


Poohlédněte se po revitalizovaných produktech


Zboží z druhé ruky, ale často jako nové. Mobil, počítač nebo jiný kus elektroniky někdo prohlédne, vyčistí, otestuje a vrátí do továrního nastavení. V případě potřeby může také vyměnit poškozený komponent. A k vám se tak dostane produkt, který je plně funkční, výkonný a naprosto spolehlivý, vydrží vám klidně i dlouhé roky, ale vaši peněženku nezatíží ani zdaleka tolik, jako kdybyste ho koupili nový. Navíc nepřispíváte k tvorbě elektroodpadu, a tedy šetříte přírodu. Takže zkrátka win-win.


Co je to Revimarket


Přemýšleli jsme, jak kvalitní a prémiové zboží udělat dostupnější, a k tomu snížit zátěž spotřební elektroniky na životní prostředí. Vznikl Revimarket, virtuální marketplace, kde najdete elektroniku, která nedělá kompromisy v kvalitě. Víme totiž, že jsou lepší způsoby, jak na elektronice ušetřit. Co u nás tedy najdete?


  • Úplně nové kousky.

  • Rozbalené zboží.

  • Zboží, které mělo poškozený obal.

  • Produkty, které zákazníci vrátili ve lhůtě 14 dnů od nákupu.

  • Použité a revitalizované kusy například z operativního leasingu pro firmy.


Všechny produkty, které se nám dostanou do rukou (mimo těch nerozbalených), pečlivě vyčistíme a kontrolujeme. Zaměřujeme se na funkčnost, výkon, ale i třeba kondici baterie. Ta je u mobilních telefonů a notebooků, které nejčastěji najdete v nabídce Revimarketu, velmi důležitá. Pokud odhalíme nějakou vadu, měníme konkrétní díl, případně na ni upozorníme v popisu produktu. Vždy tak naprosto přesně víte, co kupujete. Revitalizované zboží známkujeme podle stavu od A+ až po B, kousky v horším stavu se do nabídky nedostanou. Na všechno, co na Revimarketu koupíte, se vztahuje 12měsíční záruka, na revitalizované notebooky jsou to pak dokonce 2 roky.


TIP na konec: Pokud máte zálusk na iPhone, rozhodně na Revimarket koukněte, máme jich skladem spoustu ve skvělé kondici. A za super ceny.

Přihlášení k zasílání novinek

Mějte jistotu, že vám žádný nový produkt neunikne!

Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle pravidel o ochraně osobních údajů.