515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
ThinkPady slaví 25 let! Dostaly se do vesmíru i galerie umění.

ThinkPady slaví 25 let! Dostaly se do vesmíru i galerie umění.

08. 12. 2017
Lenovo nedávno oslavilo výročí 25 let od prvního ThinkPadu. Podívejme se, jak vypadal ten první a jak se tento slavný model postupně vyvíjel.
 
thinkpad700c.jpg
Trocha historie
První počítač s legendárním červeným trackballem spatřil světlo světa v roce 1992. A nebylo to jen tak. Trackball, ten malý červený čuplík uprostřed, získal přes 300 ocenění a cen za design. S touto náhradou myši jste se mohli hravě pustit do hraní karet na Windows 3.11. A také do spousty dalších věcí - třeba do vesmírné mise.



thinkpad-trackball.jpeg

ThinkPad v kosmu
V prosinci roku 1993 se podíval první ThinkPad do kosmu. Úspěšná mise na opravu Hubblova teleskopu odstartovala soužití kosmických letů a značky ThinkPad, který popisuje i kniha „Jak ThinkPad změnil svět“. A jeden pluje vesmírem na opuštěném modulu Spektr stanice Mir až doposud.

Motýl
A další thinkpady sklízely jednu cenu za druhou. Například model 701C s „motýlí“ klávesnicí se stal součástí expozice Muzea moderního umění v New Yorku.
lenovo-motyli-klavesnice.jpg
 
První 2v1 na světě
Dnes jsou zařízení 2v1 na každém kroku. Ale které bylo první? Nečekaně -  byl to ThinkPad z roku 2005

2v1-thinkpad.jpg
 
Karbonová revoluce v roce 2012 – přichází ThinkPad X1
S revoluční karbonovou konstrukcí patří mezi nejtenčí a nejlehčí notebooky na světě. V ThinkPadech se ostatně kvalitní materiály jako karbon a magnesium používaly po celou dobu. Není to náhoda, protože pomáhaly odolávat v extrémních podmínkách, například při vystavení radioaktivnímu záření. Řada X1 pokračuje doposud a patří k modelové špičce.
 
Výroční thinkpad 25 – speciální retro pro profesionály
Od roku 1992 uběhla dlouhá doba a prodalo se více než 100 milionů kusů. Lenovo se nechalo inspirovat historií a vyrobilo výroční ThinkPad s retrospektivním designem, ale nabitými funkcemi. Vychází z legendárního modelu T470, je však osazen procesorem i7, 512 GB SSD a 16 GB RAM, nechybí ani grafika GeForce 940MX s vlastní 2GB grafickou pamětí.  Jak se vám líbí?

lenovo-laptop-thinkpad-25-retro-2.jpg

A jak vypadají dnešní ThinkPady?
Objevte kouzlo špičkových notebooků v dnešních modelech, které kombinují úžasnou historii a tradici s moderními komponenty a designem.
 

Doprava od 30. 4. 2024

Objednávky vytvořené od úterý 30. 4. do středy 1. 5. budou odeslány ve čtvrtek 2. 5. Přejeme pohodový svátek a těšíme se na vás ve čtvrtek.