Rčení „nejdřív práce, potom zábava” jsme nejspíš slyšeli všichni. Pokud se bavíme o technice, znamená to nejdříve otevřít pracovní notebook, a po všech tabulkách, prezentacích a callech vydechnout třeba u herní konzole nebo televize. Smart monitory od Samsungu s vlastním operačním systémem Tizen vám umožní práci i zábavu spojit v jednom jediném zařízení – navíc velmi kompaktním a designovém.

" name="og:description">

Smart monitory Samsung: Vyvážená kombinace práce a zábavy

3. 6. 2024
Smart monitory Samsung: Vyvážená kombinace práce a zábavy

Rčení „nejdřív práce, potom zábava” jsme nejspíš slyšeli všichni. Pokud se bavíme o technice, znamená to nejdříve otevřít pracovní notebook, a po všech tabulkách, prezentacích a callech vydechnout třeba u herní konzole nebo televize. Smart monitory od Samsungu s vlastním operačním systémem Tizen vám umožní práci i zábavu spojit v jednom jediném zařízení – navíc velmi kompaktním a designovém.

Co všechno na jednom monitoru můžete za jeden den stihnout

  • Ráno spustit Samsung DeX a proměnit tím monitor v plnohodnotný počítač bez nutnosti připojení k notebooku.
  • Otevřít si e-maily, kalendář a další pracovní aplikace přímo na monitoru.
  • Zúčastnit se všech důležitých video callů.
  • Pracovat na dokumentech a prezentacích.
  • Vzdělávat se například u webináře nebo videokurzu a v druhé části monitoru si rovnou psát poznámky. 
  • Pustit si rozkoukaný seriál nebo nejnovější film v super rozlišení.
  • Zahrát si oblíbenou hru i bez herní konzole.
  • Poslouchat hudbu s bohatým zvukem z integrovaných reproduktorů.
  • Prohlédnout si s přáteli na velké obrazovce sbírku fotek z dovolené.
  • Pohodlně ovládat další zařízení v rámci chytré domácnosti.


Návrh bez názvu (10).png


Co se vám bude při práci hodit

Jakýkoli Smart monitor od Samsungu zvládne roli pracovní stanice se vší parádou, a to hlavně díky programům Microsoft 365 – na monitoru se stačí pouze přihlásit do vašeho Microsoft účtu. Můžete tak používat váš Outlook e-mail, zpracovávat data v excelových tabulkách nebo třeba dát dohromady prezentaci v PowerPointu. 

Pro práci můžete využít vzdálený přístup k vašemu počítači, zrcadlení obrazovky nebo funkci Samsung DeX, pomocí které monitor propojíte s vaším Samsung telefonem. Pak bude fungovat jako samostatný počítač. 

Skvělou vychytávkou je možnost rozdělit si obrazovku na dvě části. Tato funkce se jmenuje Multi View, a díky ní nebudete muset neustále překlikávat mezi rozpracovaným dokumentem a internetovým prohlížečem.

Pokud jsou videohovory vaším denním pracovním chlebem, nebo si rádi voláte s přáteli či rodinou, můžete si k modelům M5 a M7 dokoupit webkameru SlimFit, kterou jednoduše nacvaknete na vrchní část monitoru. Kamera vás díky funkci Auto Framing bude v průběhu celého hovoru držet v záběru, a to i když se budete hýbat. Nejvyšší model M8 ji má rovnou v základní výbavě, i u něj lze ale snadno sundat, pokud ji zrovna nepotřebujete.


Co oceníte ve volném čase

Přímo v uživatelském rozhraní monitoru najdete všechny oblíbené streamovací platformy, které znáte ze Smart TV. Užijete si tak večer u Netflixu, Disney+ nebo Apple TV, Amazon Prime, YouTube, Voyo, HBO Max a dalších. Všechny Smart monitory mají vestavěné reproduktory, které pomocí módu Amplify umějí reagovat na okolní prostředí a dopřát vám tak skvělý zvukový zážitek. Podobně je na tom obraz – u modelu M5 si vychutnáte FullHD rozlišení, u modelů M7 a M8 pak UltraHD a 4K. Něco nám říká, že se nebudete moci vynadívat. Stejně jako my. A říkali jsme už, že pro dokonalé pohodlí můžete všechny monitory také ovládat hlasem?

Pokud hrajete, můžete si konzoli k monitoru bez problému připojit. Není to ale nutné, obrovský výběr her různých streamovacích služeb, jako je například Xbox Game Pass, najdete přímo v rozhraní monitoru. Stejně jako při sledování filmů, i při hraní oceníte adaptivní obraz a zvuk. Smart funkcemi se můžou pyšnit také některé herní monitory. 


Smart monitory a konektivita

Pro připojování či propojování můžete u monitorů využít 4 porty, a to USB-C, HDMI a USB-A. Pokud jste uživatel ekosystému Apple, oceníte podporu AirPlay, díky které se na pár kliků bezdrátově připojíte ke svému iPhonu, iPadu nebo Macu. Uživatelé Samsungu pak dobře znají SamsungDex.

Začínáte mít pocit, že by se vám doma takové multifunkční zařízení hodilo? Pak vás určitě potěší, že model M5 seženete už od ceny zhruba 5 a půl tisíce. Všechny možnosti i s detailními parametry objevíte tady.



Návrh bez názvu (9).png


Přihlášení k zasílání novinek

Mějte jistotu, že vám žádný nový produkt neunikne!

Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle pravidel o ochraně osobních údajů.