Novinky s Galaxy AI: Poznejte Samsung Galaxy S24 FE a Galaxy Tab S10

14. 10. 2024
Novinky s Galaxy AI: Poznejte Samsung Galaxy S24 FE a Galaxy Tab S10

Samsung na konci září představil dvě netrpělivě očekávané novinky. Uvažujete o upgradu vašeho modelu mobilního telefonu nebo tabletu? Pojďme se společně mrknout, na co vás naláká Galaxy S24 FE a Galaxy Tab S10. Není toho málo.

Umělá inteligence na značkách

Ještě než se dostaneme ke srovnávání výkonu, baterie či rozměrů, stojí za to se podívat na možnosti, které nové modely nabízí na poli Galaxy AI, tedy umělé inteligence. Nadšení budou hlavně ti z nás, kteří rádi zachycují jedinečné okamžiky čočkou fotoaparátu. Díky obrazovému procesoru ProVisual Engine s umělou inteligencí budou totiž tip ťop i fotky vznikající za zhoršených světelných podmínek, například v noci. Galaxy AI zase vylepší kvalitu i při výrazném přiblížení. Telefon vám také navrhne úpravy, kterými fotografii můžete vylepšit na jedno poklepání. 

Kromě toho Galaxy AI pomáhá také optimalizovat výkon a řízení spotřeby tak, aby vydržel telefon déle nabitý. Pomocí funkce Tlumočník zase v reálném čase můžete slyšet překlad mluveného slova. Simultánní překlad dokonce funguje i v rámci telefonních hovorů. Model Galaxy S24 FE, stejně jako tablet Galaxy S10, nabízí funkci Circle to Search – díky ní pro vyhledávání nemusíte otevírat novou aplikaci, stačí vám pouze označit vyhledávané heslo. Na obou zařízeních také využijete poznámkového asistenta, který využívá Galaxy AI k automatizaci přepisování a shrnutí poznámek, což vám usnadní psaní a organizaci informací. Umí také spolehlivě přepsat a shrnout hlasové záznamy.

Galaxy S24 FE – lepší výkon i baterie

Model Galaxy S24 FE má oproti svému předchůdci Galaxy S23 FE hned několik vylepšení.  Prvním a nejvýraznějším upgradem je nový procesor Exynos 2400e, který nabízí lepší výkon a energetickou efektivitu. Můžete se tak těšit na rychlejší načítání aplikací a plynulejší multitasking. 

Samsung ho vybavil displejem Dynamic AMOLED 2X o velikosti 6,7 palců. Je na něj skvěle vidět i na přímém slunci díky vylepšenému jasu 1900 nitů. Zvětšila se také kapacita baterie, a to na 4 700 mAh. Díky tomu, a také AI optimalizaci výkonu a řízení spotřeby, vydrží i při intenzivním používání opravdu dlouho.

Fotoaparát se v parametrech příliš nezměnil (hlavní fotoaparát s 50Mpx senzorem je doplněn o 8Mpx teleobjektiv, 12Mpx ultraširoký objektiv a 10 Mpx přední kameru), použité Galaxy AI funkce ale dokáží výsledné fotografie opravdu vyšperkovat, takže i tady má nový model rozhodně co nabídnout.

blog_obsah (1).png

Samsung Galaxy Tab S10 – dokonalý parťák pro práci i zábavu

Také u tabletů Samsung přidal na výkonu, obě verze (Galaxy Tab S10 Ultra a Galaxy Tab S10+) totiž vybavil novým procesorem MediaTek Dimensity 9300, který zaručí hladký provoz i náročných aplikací. Také se zvětšila kapacita baterie a oba tablety potěší praktickou funkcí rychlodobíjení. Displej Dynamic AMOLED 2X je navíc vybaven antireflexní vrstvou, která zaručí vynikající čitelnost ze všech úhlů.

Díky výše zmíněné funkci Galaxy AI a jejího poznámkového asistenta bude tablet nedocenitelnou pomůckou při pracovních schůzkách, protože bez práce zachytí všechny klíčové myšlenky. Vy tak nemusíte nic ručně vypisovat a plně se soustředíte na schůzku. Využijete ho také pro ovládání stále oblíbenější chytré domácnosti.

Všechny novinky od značky Samsung najdete na e-shopu. 

Přihlášení k zasílání novinek

Mějte jistotu, že vám žádný nový produkt neunikne!

Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle pravidel o ochraně osobních údajů.