4 elektronické tipy, které vám usnadní studium na vysoké

17. 9. 2024
4 elektronické tipy, které vám usnadní studium na vysoké

Chystáte se na podzim na univerzitu? Dali jsme pro vás dohromady pár tipů na elektroniku, která vám při studiu tak trochu umete cestičku. Ať už nastupujete do prváku, nebo vás letos čekají státnice. Spolehliví pomocníci vám totiž dají prostor se soustředit na to, co je opravdu důležité.


Notebook: Středobod vysokoškolské výbavy

Studium na vysoké se dnes už bez notebooku neobejde. Budete na něm řešit téměř vše – dělat si poznámky, psát seminární práce, komunikovat s profesory či spolužáky, prohlížet si studijní materiály nebo se účastnit online výuky. Stane se z něj váš hlavní studijní parťák, a právě proto je potřeba výběru věnovat pozornost. Jaký by měl být a co by měl umět ten, který pomůže vystudovat vám?

  • Zaměřte se na výkon. Často budete potřebovat mít spuštěno několik aplikací najednou. Aby vše běželo jako na drátkách, bude to chtít notebook s alespoň 8 GB operační paměti (RAM) a moderním procesorem (alespoň Intel Core i5 nebo AMD Ryzen 5). Dobrým řešením s ohledem na výkon i další parametry bude také některý z Macbooků. Nechcete příliš utrácet? Ani tak se nemusíte spokojit s menším výkonem – prohlédněte si naši nabídku revitalizavaných notebooků, snadno tam najdete to pravé.
  • Nedělejte kompromisy ve výdrži baterie. Den na přednáškách může být dlouhý a často nebudete mít přístup k zásuvce. Proto zvolte notebook, který vydrží alespoň 8 hodin, například tento kompaktní model LenovoProBook od HP, nebo Mac. Hodit se bude také funkce rychlého nabíjení. 
  • Vyberte si dobře přenosný model. Bude totiž žít ve vašem batohu. Na přednášku, brigádu, na kolej, domů a zpět, pořád dokola. Váš notebook vás bude doprovázet, kamkoliv půjdete. Netahejte zbytečně kila navíc a kupte si takový, který jednoduše sbalíte
  • Pořiďte si k němu dobrý antivirus. Ušetří vám zbytečné nervy. Doporučujeme například spolehlivý ESET.


Návrh bez názvu (81).png


Kvalitní sluchátka: Hackněte soustředění

Ne vždycky budete mít na studium tolik klidu, kolik byste potřebovali. Hluční spolubydlící, mladší sourozenci, kteří si pustí televizi zrovna, když byste ocenili ticho nebo ruch okolo vás, když se snažíte napsat kus seminárky v pauze mezi přednáškami. Řešením jsou tři písmena: ANC, neboli active noise cancelling. Tato funkce u sluchátek umí potlačit okolní zvuky, a vy se tak můžete plně soustředit na to, co je zrovna potřeba. Nejpraktičtější pro vás budou bezdrátová sluchátka, která jsou ideální pro cestování. Vybírat můžete mezi modely přes hlavu nebo minimalistickými peckami a nejlevnější model s funkcí ANC seženete klidně pod tisícovku.


Smartphone: I z mobilu zvládnete cokoliv

Studium vysoké školy je na time management náročné samo o sobě, a pokud ho budete kombinovat například ještě s brigádou, chce to buď dobrou paměť nebo spolehlivý smartphone v kapse. V telefonu si můžete pohodlně plánovat denní program, vytvářet to-do listy, doplňovat deadliny, nastavovat upozornění. Díky tomu budete mít čistou hlavu a jistotu, že na nic důležitého nezapomenete. 

Rozhodně využijete také dobrý foťák, který kromě zaznamenávání zážitků ze studentského života umí kvalitně zachytit například také poznámky nebo zápisky. Vyhovovat by vám mohl třeba tento model Samsung nebo iPhone 15, oba se pyšní 256GB úložištěm a skvělým fotoaparátem. Máte zálusk na iPhone, ale chcete ušetřit? Mrkněte na naši nabídku revitalizovaných modelů.


Návrh bez názvu (82).png


Router: Záruka stabilního internetu

Pokud se stěhujete na kolej nebo do podnájmu, dobrý router vám může vytrhnout trn z paty. Stabilní připojení je totiž základ, bez kterého se (nejen při studiu) neobejdete. Pomalé načítání stránek, přerušované stahování nebo špatná kvalita videa totiž dokáže pěkně    potrápit. A je jedno, jestli zrovna píšete bakalářku, nebo se odreagováváte u seriálu. Jaký router si ale vybrat?

  • Podporuje technologii Wi-Fi 6, která zajistí stabilní připojení i pro více zařízení najednou a v prostředí, kde je vysoká hustota signálů. 
  • Kombinuje alespoň dvě pásma (2,4 GHz a 5 GHz).  2,4 GHz pásmo má širší dosah, ale nižší rychlost, zatímco 5 GHz vyniká v rychlosti s omezenějším dosahem. Router mezi těmito pásmy přepíná podle potřeby a vy budete mít mnohem plynulejší připojení.
  • Klade důraz na bezpečnost. Zabezpečení je zásadní nejen pro studenty. Hledejte WPA3 šifrování, firewall a ochranu proti útokům z internetu. Díky tomu zůstanou vaše data v bezpečí.


DALŠÍ BLOGOVÉ ČLÁNKY NAJDETE ZDE

Přihlášení k zasílání novinek

Mějte jistotu, že vám žádný nový produkt neunikne!

Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle pravidel o ochraně osobních údajů.