515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT

uvod.jpg

Zrcadlení a synchronizace: Nástroje pro pohodlné využití vaší elektroniky

Kolik různých elektronických zařízení běžně používáte? Ač by se mohlo zdát, že doba nahrává univerzálnosti a multifunkčnímu využití, pro své vlastní pohodlí se s jedním zařízením často nespokojíme. A tak máme smartphony, tablety, notebooky, chytré televize, desktopy, infotainmentové prvky v autě, chytré hodinky a další. Abychom ale jejich možnosti využili naplno, je potřeba se zamyslet, jakým způsobem s nimi pracujeme. Bereme každé zařízení jako samostatnou jednotku, nebo šetříme čas pomocí synchronizace či zrcadlení? Dnešní článek bude právě o těchto dvou funkcích.

Pojďme si to vysvětlit

Synchronizace se stará o to, aby byla data dostupná na všech propojených zařízeních. A hlavně – aby byla na všech také aktuální. Nejčastěji synchronizujeme kontakty, kalendáře a dokumenty
či poznámky
.

Co můžete použít pro synchronizaci: Windows synchronizuje některé informace přes váš Microsoft účet, na ostatní data používá svoji cloudovou službu OneDrive. Apple má skvěle zvládnutou synchronizaci všech svých zařízení přes Apple ID, a také můžete využít funkci AirDrop či cloudové řešení iCloud. Android potom spoléhá na váš Google účet a Google Drive.

Funkce zrcadlení zajišťuje, že obsah z jednoho zařízení můžete vidět či přehrát na dalším. Zjednodušeně řečeno například ovládáte video na mobilu, ale můžete se na něj dívat na mnohem větší obrazovce – třeba počítače, televize nebo projektoru. Funkci zrcadlení často používáme také pro prezentace nebo i vzdálenou práci.

Co můžete použít pro zrcadlení zařízení: Ekosystém Apple vám pro zrcadlení nabízí funkci AirPlay, Android má Google Cast a ve Windows se dá k nastavení projekce dostat pomocí zkratky Windows + P.

vysvetleni.png

Kdy vám synchronizace vytrhne trn z paty

 
  • Máte smartphone, tablet a notebook a potřebuje mít stejný seznam kontaktů na všech svých zařízeních. Díky synchronizaci nemusíte kontakty ručně aktualizovat všude, změny provedené třeba v mobilu se vám propíšou i do tabletu a počítače.
  • Používáte pracovní kalendář, osobní kalendář v mobilu, a pro rodinné účely máte ještě jeden sdílený s partnerem či partnerkou. A každý z nich potřebujete mít aktuální v každém zařízení. Díky synchronizaci vám nic neuteče.
  • Svoji oblíbenou hudbu a playlisty chcete poslouchat při práci na počítači, ale také když jste na cestách. Tady pomůže jedno z cloudových řešení, jako je Apple Music nebo Spotify.
  • V kanceláři jste rozpracovali dokument, který byste rádi dokončili z domácího počítače. Díky synchronizaci pracovních souborů k nim máte přístup odkudkoliv, snadno je upravíte, a v práci na vás bude rovnou čekat aktuální verze.

synchronizace.png

Situace, kdy se vám bude hodit zrcadlení

 
  • Potřebujete odprezentovat důležitý projekt a hodila by se vám větší obrazovka monitoru nebo projektoru. Zároveň se nechcete zamotat do kabelů či složitého nastavování. Řekněte, kdo z nás nikdy neřešil problém s neposlušným projektorem? Díky zrcadlení můžete rovnou prezentovat.
  • Chcete blízkým na návštěvě ukázat, jak jste se měli na poslední dovolené, ale posílat si dokola mobil není úplně ono. Elegantním řešením, které pozvedne každé setkání, je zrcadlení například na chytrou televizi.
  • Využíváte při řízení navigaci v mobilu, ale potřebujete ji během jízdy lépe vidět. Pomocí zrcadlení vašeho telefonu na obrazovku infotainmentu vozidla budete mít mnohem lepší přehled a zvýšíte tak i bezpečnost jízdy.

zrcadleni.png
 
Situací, kdy vám synchronizace či zrcadlení zařízení usnadní práci, bychom samozřejmě mohli najít mnohem více. Bez ohledu na to, kolik zařízení reálně používáte, vám tyto dvě funkce pomohou lépe organizovat, usnadnit si každodenní rutinu, a také udělat z běžného používání elektroniky hladký proces. Využijte všeho, co nám současná elektronika nabízí, a zkuste si, jak může být synchronizace či zrcadlení komfortní.

Více blogových článků najdete ZDE


 

 

Doprava od 30. 4. 2024

Objednávky vytvořené od úterý 30. 4. do středy 1. 5. budou odeslány ve čtvrtek 2. 5. Přejeme pohodový svátek a těšíme se na vás ve čtvrtek.